Friday, 2 March 2012

KL Trip News Update

Assalamualaikum My Loyal Readers,
Apology for not updating in time bcos lepas pulang dari KL, lots of things to be DONE.

Lets me story-story you on my trip to KL hehehehe :)

Friday : 24th Feb 2012 (Flight take off 14:50 hrs)
Kat rumah while waiting STL transport for pick up around 12 noon, sempat lagi ada 1 customer tanya2 about Premium Beautiful corset. Since dia tak sempat nak bank-in, she decided to contact me after pulang dari KL. Anyhow, flight to KL went well, landed around 5pm at KLIA. Dah settle semua bergumpul, naik bus terus menunggu ke Fahrenheit Hotel but for myself & hubby, kita tinggal kat Bintang Warisan Hotel. Activity malam, jalan2 cari makan and survey2 area2 Bukit Bintang. 

Saturday : 25th Feb 2012 
Hubby awal pagi dah pegi Fahrenheit Hotel cos all BSRC contingents bergumpul and ready to go to Port Dickson for friendly games. For myself kita sambung tido hehehehe. Bangun around 7.30am get ready and pegi jumpa "teman baru - Fatimah" (dia ni bini kawan hubby. Kita sama2 tak nak pegi PD. Enjoy ladies only la kiranya). Kira2 jam 11am, received sms biz partner Norshuhada that dia tengah tunggu at my hotel. Nasib baik kita dah habis breakfast.

Crita selanjutnya, read below.(copy from Norshuhada's blog)
sampai KL around 11.00...and kitaorg terus ke Bukit Bintang fetch rakan2 kongsi dari Brunei and bawak ke Starbucks..lepak2 minum coffee sambil cerita hal business masing2...and syukur pemimpin pun ada kelapangan dan dapat turun padang sama...so ilmu, tips and strategi dikongsi sebanyak mungkin untuk diorang bawa balik ke Brunei and mantapkan network di sana...insya allah..
daku, fatimah and SM Forziah

 Ilmu Menjana Pendapatan from CDM Maisarah...khas untuk orang Brunei yang mencari peluang side income melalui bisnes Online..:)))

sebelum bersurai..sedih time nih sebab esoknya diorang dah fly back to Brunei..huhuhu..

sedikit cerita tentang rakan kongsi daku Puan Forziah ni is...dia ni ibu kepada 5 orang anak tau..umur nearly 40...and masih bekerja di syarikat oil & gas di sana...asalnya sebagai customer daku je..puan forziah kenal daku dari blog sahaja...then bila pakai Premium Beautiful and kawan2 tegur...beliau terus start sign up ahli n buat bisnes ni online di blog dan fb...1 thing yang daku kagum dengan puan forziah ni ialah dia manage to do n success dalam  business ni macam la dia tu masih single, takde anak pinak nak dijaga dilayan lepas habis waktu keje...:)))....memang salute habis...1 more thing lagi bukannya dia pernah ada pengalaman berbisnes pun sebelum ni...tapi puan forziah yakin team dan pemimpin boleh canai dia untuk berjaya dalam bisnes ni...kami from strangers tak kenal sapa2..bukan juga saudara mara...internet yang temukan..but boleh get along dalam business mudah macam ni...best kan...hehhehhe....

n the only rahsia kejayaan yang dia bagitau is...follow je apa yang daku ajar, advice n gariskan..even nak buat selling and promotion kat sana pun dia akan rujuk daku apa nak tulis, apa nak cakap, apa nak explain pada orang2 sana..and itu je yang di copy and paste bulat2...and katanya tak pening pun kepala nak kerah idea sendiri...hehehehehe....hasilnya memang boleh nampak bila kita rujuk leaders sentiasa dalam bisnes nih...syukur sangat bila ilmu2 yang daku dapat dari pemimpin2 sebelum ni n daku turunkan pulak pada rakan2 kongsi semuanya menjadik :) :)
Al-kisah....
Memang sedih tau masa berpisah tu. Belum puas lagi rasanya masa tu nak ambik AURA dari both of them. Takpe la insya-allah nanti boleh jumpa lagi.

Selepas tu Fatimah & myself jalan-jalan, window shopping. Around 5pm, hubby sms tat diarong dah sampai hotel. Fatimah pulang to her hotel while myself & hubby pulang to our hotel. Activity malam, shopping timeeeeeeee :)

Sunday : 26th Feb 2012 
Nothing much. Pagi breakfast then jalan-jalan shopping sikit-sikit, jam 11 semua bag digumpulkan kat Fahrenheit Hotel, jalan-jalan lagi sekejap, finally around 1pm bus dtg. Sampai airport done check in semua luggages, last minute shopping lagiiiii hehehehe. Flight around 5pm+ sampai Brunei around 8pm+. Transport STL dah tunggu kat Brunei airport back KB arrived and sampai rumah 10.30pm.

Tiring sangat-sangat butttt worth cos I really dapat jumpa FACE to FACE dgn biz partners
DSM Norshuhada
& CDM Maisarah Ibrahim
CDM Maisarah Ibrahim, Myself (SM), DSM Norshuhada
 
As informed by them, I am now SALES MANAGER (SM).
My achievement so far. Alhamdulillah.
Next target --> --> --> SENIOR SALES MANAGER (SSM)
 

No comments:

Post a Comment