Tuesday, 17 April 2012

Cara Pemakaian Premium Beautiful Corset & Penjagaannya

Here saja saya nak explain Tips Pemakaian Premium Beautiful Corset dan penjagaan yang betul. Mana la tau ada yang tak brapa sure and masih lagi kurang paham hehehe

Pakaian dalam (panty & bra)
* Tak perlu guna bra n panty semasa memakai Premium Beautiful corset. Sebab Premium Beautiful corset bertindak sebagai "pengganti" bra n panty yang biasa kita gunakan hari-hari.
* Pakai only Premium Beautiful corset untuk mendapatkan lebih kebaikan FIR - maksudnya FIR yang terdapat di dalam Premium Beautiful tu "direct contact" dengan kulit kita.

Minimum 8 jam sehari
* Pakai Premium Beautiful corset (full set ok) "minimum 8 jam sehari". If nak guna more than 8 jam pun boleh, sangat-sangat digalakkan. Kalau nak cepat process pengecilan/penurunan size badan :)  No side effect at all
* If nak pakai waist nipper masa tidur pun ok. Kesannya memang cepat pada bahagian perut. Ikut keselesaan masing-masing.

Ketika nak pergi toilet
* Buka waist nipper sepenuhnya. Lepas tu turunkan long girdle. Lepas settle hajat tu, naikkan semula long girdle and pasang balik waist nipper. Senangkan :)
- Dulu saya selalu lipat waist nipper ke atas, then tetulangnya patah. Tapi tak perlu risau laaa, kan corset ni LIFE TIME WARRANTY. Antar repair jer, FOC :) 

Semasa period/menses
* Masa ni kita boleh pakai panty untuk senang pakai pad (tuala wanita) lepas tu pakai long girdle. At least any leakage tak la sampai ke long girdle. Only panty yang kena.

Minum at least 8 gelas air kosong
* Semasa pemakaian Premium Beautiful corset "digalakkan" minum air kosong at least 8 gelas sehari. FIR dalam corset memerlukan air yang cukup dalam badan kita untuk bertindak.
* Jika terasa pening masa mula-mula guna Premium Beautiful, cepat-cepat la minum air.

Krisis penyembuhan / Healing crisis
* Ianya adalah normal dan bertindak sementara. Ini menandakan badan sedang mengeluarkan toksid. Perkara biasa berlaku seperti sakit kepala, pening, gatal badan dan sakit belakang. Jangan risau, teruskan memakai and bersabar.


TIPS PENJAGAAN

Masa Mencuci / Basuh
* Basuh bila perlu. Kalau rasanya Premium Beautiful corset tu masih bersih dan tak berbau so teruskan pakai. Tapi jika berbau dan badan terasa gatal, tu maknanya masa untuk dibasuh dah tiba.

Cara Membasuh
* Cucian tangan sahaja. Elak dari memerah / memintal dengan kuat.
* Masukkan separuh air dalam baldi dan campur dengan Premium Beautiful Wash (PB Wash) atau apa-apa jenis liquid detergent lembut like Softlan etc etc. Jangan jenis serbuk. Celupkan dan basuh dengan tangan.
* Bilas hingga bersih dan sangkut dengan hanger/penyidai dalam bilik air supaya air basuhan tadi menitik dan kering.
* Bila air tidak lagi menitik, untuk mempercepatkan ia kering gunakan la kipas angin.

PANTANG LARANG
* Jangan basuh menggunakan mesin basuh atau memerah dengan kuat.
* Jangan di iron atau dry clean.
* Jangan jemur di bawah / direct pada cahaya matahari.
* Jangan guna sabun jenis serbuk.

No comments:

Post a Comment