Friday, 22 February 2013

Solat Sunat Istikharah

copied this from my Biz Partner Admie Shuhada's blog. Thank you for sharing :)

Panduan Solat Sunat Istikharah 


untuk doa tu lebih khusus kepada masalah yang korang nak Allah beri petunjuk terbaik..boleh try ikut panduan ni...

“Ya Allah, aku memohon petunjuk memilih yang baik dalam pengetahuanMu, aku mohon ditakdirkan yang baik dengan kudratMu, aku mengharapkan kurniaMu yang besar. Engkau Maha Kuasa dan aku adalah hambaMu yang dhaif. Engkau Maha Tahu dan aku adalah hambaMu yang jahil. Engkau Maha Mengetahui semua yang ghaib dan yang tersembunyi.

Ya Allah, jika hal ini (***) dalam pengetahuanMu adalah baik bagiku, baik pada agamaku, baik pada kehidupanku sekarang dan masa datang, takdirkanlah dan mudahkanlah bagiku kemudian berilah aku berkah daripadanya.

Tetapi jika dalam ilmuMu hal ini (***) akan membawa bencana bagiku dan bagi agamaku, membawa akibat dalam kehidupanku baik yang sekarang ataupun pada masa akan datang, jauhkanlah ia daripadaku dan jauhkanlah aku daripadanya. Semoga Engkau takdirkan aku pada yang baik, sesungguhnya Engkau Maha Kuasa atas setiap sesuatu.”

(***) sebutkan hal berkenaan

semoga sharing kali ni memberi manfaat dan nilai tambah dalam hidup u all...sama sama kita amalkan k...

semoga semua perancangan kita dibawah keberkataan dan perancangan Allah jua.
Amin..:-)))

Friday, 15 February 2013

Get Nona Magazine NOWWWWW !!!!

Hurry Hurry !!!!
Get A Copy Of NONA MAGAZINE March Edition....

Why ????
She features in a magazine AGAIN. This is her 2nd features in Nona.

Who ???
Of course Our Green "CDM Celebrity" Leader CDM Hanis Haizi. 

You see, you don't have to be a singer, actor, actress, TV host etc etc to become A WELL KNOWN CELEBRITY, by doing this business too you can become one. 

Proven here by our CDM Hanis Haizi taaaa daaaa
She previously featured in Hijabista, Nona, NUR magazine & Berita Harian.  

Really proud of her and glad to be under her guidance.

Wednesday, 13 February 2013

Testimonial - Irregular Period

Alhamdulillah my customer just informed me that her period is back to normal after wearing full set Premium Beautiful corset.

Refer below :


Tuesday, 12 February 2013

Be Part Of Us :)

Be Part Of Us.

Business Opportunity Open To All Bruneian.

Contact me : 
+673 8657272

You will be guided all the way.



Tuesday, 5 February 2013

CDM Maisarah Ibrahim. An inspiring story....

Salam All Bruneian,
Today I just wanted to share a story about my dearest leader CDM Maisarah Ibrahim
How her life before doing this Premium Beautiful Business and what she went through...

Such an inspiring story :)

Please read on..
I've copied from her blog.

"Believe To Achieve"
As u all know...i used to be plain government engineer before..
and kalau blog readers yang memang dah lama follow my blog or anyone yang memang kenal mai..
asalnya mai memang from family yang susah..pendek kata hidup kat KL ni duduk setinggan la dari kecil sampai masuk University...
 kampung paling glamour kat KL tawww...!!!kekekeke...

ini la rupenye rumah mai dulu..time ni masa nak pindah ke PPR dah...skarang ni dh jadi hutan tempat ni di tgh2 KL...andai kata kerajaan nak buat rumah kat kawasan ni...x kisah la bape juta...mai pasti akan beli...sbb sentimental value tempat mai membesar ni takde nilai nyaa...;-)

seribu satu kenangan

so..pendek kata...bila dh masuk University tu rasa memang dah best la...
dpt bangga kan family...insyaAllah nk bg yg terbaik
blaja rajin2 supaya dpt kerja bagus and gaji bagus utk bantu family...
and Alhamdulillah mai dpt kerja dekat company yg bagus dgn gaji yg agak bagus pd masa tu...
bfore mai habis study lagi dh dpt kerja
syukur sgt2....

after 2 years of working in private sector..i'm getting married 
alhamdulllah tercapai hajat kami nak kahwin setelah berusaha keras carik duit nak kawin...!!!
kekekeke...!!!
i enjoy my life so much
happy la..kata kahwen kan..!!!
every month dpt blanjer family sket2...
we all jalan2...balik kampung...keluar dgn kwn2
bayar kete kancil ku....and cukup bayar insurance and nk shopping sket2...
and byr hutang ptptn n etc....semua dgn gaji 2k...!!

si kancil biru ku....

right after getting married...mai dpt kerja in Government sector
mula2 malas nk pergi sbb dh ok dah kerja yg ada
cuma bila pikir2 balik its time utk berhijrah ke tempat lain kot...
ubah angin..and gaji pun boleh tahan jugak..

and 6 mths after marriage i'm pregnant...yeay..!!

humairah during her 6mths...

bapak sejati...heheh.

we all jalani hidup kami mcm biasa...
balik kerja..masak...malam makan sama2 golek2 depan tv sama2 pastu tido...esok g keje...
takde apa yg lain...hari2 saban tahun rutin yg sama...

 cuma after Humairah lahir...ada kesedaran jugak la pada mai..
since komitment dh bertambah and i got plenty of time during kat tempat kerja..
i've started an online business...just utk xtra income mula2
starts from Ebay sampai la wujudnya shoppingwithlily
selling those branded stuff from usa...thanks Lin...yg byk bantu mai masa mula2 nk start online business...byk bg idea kat mai n etc....and byk bg kerjasama pd mai...
and thanks to customers yg sgt byk bg support pd mai....sampai boleh dpt byk loyal customers...amin.

after 1 year kami dikurniakan lagi sorang anak...
Haziq...alhamdulillah syukur dpt sepasang...memang sangat2 happy...

 happy family...!!

tapi hati dh mula risau masa tu...of course..commitment dah bertambah2 double triple
fikir insurance anak..saving...keselesaan yang kita mampu nak bagi....
belum campur keperluan2 asas mcm susu,pampers,baby sitter n etc
kerja still sama je..naik rm90 setahun...!!!serious ngeri.....
business online yg ada agak x mencukupi 

so...nak di jadikan cerita dan takdir Allah...
one day masa dlm pantang Haziq...i browse Hanis punye blog

i came across satu entry...x ingat dah entry tu....
hanis ada mention business apportunity
so...sparks my interest....mcm nk tau je biz apa...so mai terus ctc hanis

Alhamdulillah hanis x mention pun pasal business Premium Beautiful Corset ni sebelum nk jumpa mai sbb mungkin if dia dh mention awal2...maybe mai menolak utk jumpa sbb business ni agak glamour jugak di kalangan officemate kat PPj tu....basically dh tau sket2 and mai memang pengguna PB ni sejak sebelum kahwin lagi....

Alhamdulillah....after few discussion with my husband...
i decided to venture into this Premium Beautiful Business..!!
why..??? sebab we are doing it ONLINE...yup..!!
and alhamdulillah dgn bermula nya langkah pertama
NOW...i was one of the Premium Beautiful top agent in Online Based 


and syukur alhamdulillah again...
day by day...i'm doing this business dgn penuh keazaman...kesungguhan
after 1 year i decided to leave my job as an Engineer in Perbadanan Putrajaya
coz i want to focus to my business and family...

after 1 year of doing this business full time..kami dikurniakan sorang lagi cahaya mata yang sgt comel dan sgt unik....maybe dia jadi unik sbb mai pregnant kan dia memang masa tgh All out buat business...masa tgh berperang nak stabilkan dan build up rakan2 kongsi...masa tgh fight utk swiss n etc...


our happy family during raya 2011

after almost 3 yrs in this business...here i am...

I like this photo of me and mai, reminded me of our journey in this business together... Masa zaman2 awal buat business , bawak bag laptop beroda kat ofis lama mai! And her friends just gelakkan kami... But now After almost 3 years in this business.. Im very proud of US! Look where we are NOW. Alhamdullilah may Allah blessed this wonderful relationship ;) -hanis-

and Alhamdulillah mai dijodohkan dalam business ni dgn Hanis..
thanks babe...Allah je yg tau apa yg ada dlm hati kita masing2...

full time premium beautiful businesswomen, with solid 5 figure income monthlyspecialized in online marketing and helping others to develop the premium beautiful business 

dalam hidup dan nak berjaya dalam business ni
tak kisah latar belakang kita dari mana...syarat nak berjaya hanya perlu ada kemahuan nak ubah hidup dan cita cita,impian yang besar
kemahuan tu mesti manyala2 ibarat api yg disiram dgn minyak tanah....

dalam diri kita mesti ada api...
kalau api malap api padam...ada yang sudi bantu utk semarakkan balik
adat berbusiness...jatuh bangun dah jadi asam garam...ibarat kene gigit semut
tapi yang penting kita jgn sesekali ada rasa nak berputus asa...

kita kene percaya yang kita boleh capai
BELIEVE TO ACHIEVE
dgn dorongan yg ada...insyaAllah pasti boleh...!!



Saturday, 2 February 2013

900 calories with Premium Beautiful

Who wants to burn calories FAST ?????

Many ways to burn off our calories right !!!!!

How many calories burn within 30 minutes???
Jogging ==> 350 calories
Aerobic Hi Impact ==> 210 calories
Badminton ==> 175 calories
Swimming ==> 180 calories
Tennis ==> 210 calories

Guess how much calories burn when you wear Premium Beautiful corset ?
 in 30 minutes = 900 calories....no kidding!!!!!

Advisable to wear 8 hours a day

That means you burn 7200 calories a day

How is that ?
The Far Infra Red (F.I.R) in Premium Beautiful reacts toward water molecules inside our body through vibrations. While vibrating, energy will generate thus created heat which will improves blood circulation inside our body. Then the cells will be getting more active and increased the metabolism rate. 

FIR has a vast penetrating power. The light presents itself in the form of a gentle, radiant heat energy which can penetrate up to 3.5 inches beneath our skin. When the energy comes into contact with our body, it can increase your metabolism and burns your excess fat and calories.

There you go ladies ....

Lets wear Premium Beautiful :) 

Friday, 1 February 2013

GLAB

As Salam Bruneian,
Just wanted to share 
Premium Beautiful Business now growing fast in our country Negara Brunei Darussalam.

A special term has been formed namely
"Green Leaders Academy Brunei"

Business Opportunity is open to everybody.

Our business is base on online business using all those internet media like Facebook, Blog, Instagram etc
Easy marketing plan to follow and you will be guided all the way from our leaders.

You will never walk alone.

So join us now !!!