Thursday, 24 December 2015

SHOM's 8 Products Win Awards

Great News !!!

8 products from Sahajidah Hai O Marketing won "Product Awards" in the November 2015 issue of Natural Health Magazine's Readers' Choice Awards 2015.

Hurrayyyyy :)

So meaning bukan calang2 produk Hai O ani, memang banar untuk "kesihatan" kitani,

8 produks atu adalah :

1) Bio Evolve Water Purification System 
- Penapis air


2) Premium Beautiful corset 
- Pakaian dalaman wanita

Marine Essence :
3) Shampoo
4) Body Wash
5) Beauty Soap

Bio Seleza Feminine Sanitary Pad :
6) Panty Liner
7) Day Safe
8) Night Safe

Monday, 21 December 2015

Other Products under Luffiya Skincare (#LuffiyaSkincareBrunei)

Other products under Luffiya Skincare.

Sabun Arang / Charcoal Soap

Sabun berkualiti tinggi yang diperbuat daripada arang. 
Sangat sesuai untuk muka berjerawat, muka berminyak.

Sabun Arang (Charcoal Soap) adalah sabun pembersih wajah yang dibuat khusus untuk :
~ merawat muka berjerawat & normal skin
~ bertindak sebagai bahan alami pencerah kulit
~ untuk mencegah masalah resdung & gatal2 muka
~ mencerahkan kulit
~ menghilangkan resdung
~ menghilangkan parut jerawat / hitam dimuka

Sabun Arang yang berfungsi untuk membersihkan kotoran, racun dan minyak yang melekat pada kulit wajah. 
Sabun Arang juga membantu meredakan iritasi kulit akibat gatal2.


Moisturizer Luffiya 
~ melembabkan kulit & flawless
~ mempunyai spf 35 untuk perlindungan dari cahaya UV
~ khas untuk kulit sensitif & kering
~ menhasilkan kulit natural & tidak melekit
Whitening Serum Luffiya


Flawless Foundation Luffiya


Whitening Serum Luffiya


Inez Compact Powder
Image result for inez compact powder
Image result for inez compact powder
Image result for inez compact powder

Luffiya Skincare Price List (#LuffiyaSkincareBrunei)

Hello Readers,
Here I would like to share prices for Luffiya Skincare set and other loose items under Luffiya Skincare.
Fyi all prices include postage charges.

1) Set Lengkap Besar - Harga B$ 85

~ Sabun Aloe Vera - 40g
~ Toner - 30ml
~ Day Cream - 12g
~ Night Cream 1 (Sarang Burung/Bird's Nest) - 24g
~ Night Cream 2 (Kunyit/Tumeric) - 24g


2) Set Lengkap Kecil - Harga B$ 56

~ Sabun Aloe Vera - 40g
~ Toner - 15ml
~ Day Cream - 7g
~ Night Cream 1 (Sarang Burung/Bird's Nest) - 14g
~ Night Cream 2 (Kunyit/Tumeric) - 14g


3) Set Trial Besar Malam - Harga B$ 59

~ Sabun Aloe Vera - 40g
~ Night Cream 1 (Sarang Burung/Bird's Nest) - 24g
~ Night Cream 2 (Kunyit/Tumeric) - 24g


4) Set Trial Kecil Malam - Harga B$ 44

~ Sabun Aloe Vera - 40g
~ Night Cream 1 (Sarang Burung/Bird's Nest) - 14g
~ Night Cream 2 (Kunyit/Tumeric) - 14g


Sabun Arang / Charcoal Soap 
Harga : B$ 15


Flawless Foundation Luffiya
Harga : B$ 19


Moisturizer Luffiya
Harga : B$ 19


Whitening Serum Luffiya
Harga : B$ 22


Interested to try or purchase,
do WA / sms
Forziah Abu Bakar
+673 865 7272
#LuffiyaSkincareBrunei

Luffiya Skincare (#LuffiyaSkincareBrunei)

Assalamualaikum Readers,
Just to share that I've been using this Luffiya Skincare since November and I love it. Some friends says ada perubahan on my face so I've decided to become a distributer/agent to this amazing beauty products.
So let me share apa sebenarnya Luffiya Skincare ani.

Image result for luffiya skincare

Apa itu Luffiya Skincare ?
Luffiya Skincare adalah produk kecantikan yang terbuat dari bahan import berkualiti gred tinggi.
 Ianya tidak mengandungi mercury & hydroquinon. Terbukti dalam 3 minggu wajah akan lebih cerah dan gebu. Aloe Vera extract untuk melembapkan dan memperbaiki kulit dan menyegarkan. 
Penggunaan yang berterusan akan membuat kulit lebih bersinar dan bermaya tanpa solekan tebal.
Kulit menjadi lebih gebu, halus dan segar sepanjang masa.

* Tanpa perit
* Tanpa merah
* Tanpa pengelupasan

Kalau di pasaran masa ni, terdapat banyak krim kunyit yang kelihatan sama dengan krim Luffiya kan ?
Sebenarnya yang lain tu TIDAK SAMA KUALITI.

Produk Luffiya menjanjikan kepuasan pengguna & kualiti yang paling diutamakan, bukan keuntungan semata-mata.
Dan memberi jaminan pada pengguna bahawa krim kunyit Luffiya adalah gred yang paling terbaik, sejajar dengan harga yang ditawarkan. 
Pengasas Luffiya juga tegaskan bahawa krim kunyit Luffiya tidak sama kualiti with brand2 yang lain.

LS night cream hanya pakai pada waktu malam sahaja sebelum tidur.
Mudah rata & TIDAK melekit.
Bangun pagi dengan kulit bersih & wajah berseri2.
Jika berhenti pakai, kulit tak rosak. Best :)

Produk Luffiya merangkumi 5 items untuk 1 set lengkap :

1) Sabun Aloe Vera (Aloe Vera Soap)
- membersihkan kulit dari kotoran, melembapkan, menyegarkan & melicinkan kulit.

2) Toner Insentif (Incentive Toner)
- sesuai untuk kulit kering & sensitif.

3) Day UV Cream (UV Day Cream)
- untuk mencerahkan kulit, melindungi kulit dari sinaran UV, mengandungi spf 30.

4) Night Treatment Cream 1 (Sarang Burung/Bird's Nest)
- membaik-pulih kulit berminyak & kering, menstabilkan pH kulit, mencerahkan kulit, merawat tompok hitam jeragat & mengecilkan liang roma. 
Memberi kelembapan pH kulit.

5) Night Treatment Cream 2 (Kunyit/Tumeric)
- memberi pencerahan untuk kulit gelap atau kulit kusam, membantu mengurangkan jerawat, memudarkan bekas jerawat & jeragat, melicinkan kulit.

==> Untuk 1st user LS advisable tuk guna 1 set lengkap (5 items) untuk kesan terbaik

==> Produk Luffiya Skincare tiada side effect & no peeling (tiada pengelupasan)

==> Di kawasan berjeragat, lebihkan krim sarang burung, manakala bagi yang masih berjerawat lebihkan krim kunyit pada jerawat

Fungsi Luffiya Skincare :

~ Jerawat / Jerawat Batu
~ Blackhead / Whitehead
~ Parut jerawat & cela
~ Pori-pori terbuka
~ Jeragat
~ Mencerahkan bahagian muka & badan
~ Meratakan tona kulit muka
~Mengurangkan kedutan
~ Mengawal minyak berlebihan
~ Memberi kelembapan kulit
~ Membuang parut kecil seperti sel kulit mati
~ Membaiki lapisan kulit yang bermasalah


Set Lengkap / Set Trial Luffiya Skincare


Set Lengkap Besar / Kecil ~ ada 5 items.
*** Sabun Aloe Vera, Toner, Day Cream, Night Cream 1 & Night Cream 2 ***
Harga :
Besar ~ B$ 85
Kecil ~ B$ 56

Set Trial Malam Besar / Kecil ~ ada 3 items sahaja
*** Sabun Aloe Vera, Night Cream 1 & Night Cream 2 ***
Harga :
Besar ~ B$ 59
Kecil ~ B$ 44


Sesiapa berkenan untuk mencuba boleh WA / sms
Forziah Abu Bakar
+673 865 7272
#LuffiyaSkincareBrunei

Tuesday, 15 December 2015

Hurry Hurry Before Promotion Ends

As Salam Readers,
Below items will end it's promotion soon.
So hurry grab it now.
All price given below is Member's price.
I'm being generous here :)

Buy any 6 variants 
FREE 
1 Box MIXED
2 Product Bags
1 unit Cozuma Festivo Eyes & Cheeks Palette
Price from B$297 

Buy 5 FREE 1
Price : B$129

Bio Cleanz Multi Purpose Spray
Buy 4 FREE 1
Price : B$50

Bio Cleanz Multi Purpose Cleaner Concerntrated
Buy 3 FREE 1
Price : B$82

Buy 4 FREE 1 + 1 Product Bag
Price : B$264

Buy 3 FREE 1
Price : B$114

Bamboo Salt (Garam Buluh) Cooking Powder
Buy 12 FREE 1
Price : B$215

Bamboo Salt (Garam Buluh) Premier Drink
Buy 12 FREE 1
Price : B$497

Buy 2 units at actual price, buy 3rd unit at B$180 only
Total price for 3 units = B$1380 (actual B$1785)


Promotion A 
Buy 1 Full set (any series) will get REBATE B$52

Promotion B
Buy 2 Full set (any series) will get REBATE B$138

To know the size & price of your Premium Beautiful corset, do provide body measurement 1st

Friday, 13 November 2015

Biozone Food Purifier Promotion will end soon.

Assalamualaikum Readers,
Lama nda update my blog kan. Last was masa Recognition Night at Empire Hotel dated 10th October 2015.

Anyhow just to remind about "Biozone Food Purifier" yang kan habis tempoh promotionnya that is hujung bulan ani 30hb Nov 2015. 
Apa tunggu lagi grab tia cos the price really termurah and terendah. Sesuai untuk penjagaan kesihatan kitani sekeluarga.

To those yang alum tau apa sebenarnya kebaikkan "Biozone Food Purifier ani, read on below.
(Actually received this from e mail someone send it to me and i find it really well said info.)


Ayam organik or ayam kampong ok tak?
Salam,
Selama hari ni, inilah yang kita sumbat ke dalam perut anak-anak kita. 

Ayam merupakan lauk utama dlm rumah kita dan hampir setiap hari kita masak hidangan berasaskan ayam.Paling simple ayam goreng.Bila beli ayam dari kedai atau supermarket kita hanya cuci biasa sahaja,belah beberapa biji asam limau, bilas bersih dan terus masak atau simpan dalam peti sejuk.Selama hari ni kita tak pernah nak ambil tahu mengenai benda-benda yang tak nampak dalam badan ayam tersebut.Yelah, kita bukannye jenis yang nak kaji dalam-dalam.Bila dah masak nampak elok aje.Yang utama hidangan kita tu nampak sedap dan menyelerakan...

Budak-budak lagilah tak angkat tau, depa peduli apa...janji sedap dan perut kenyang...maka tanggungjawab itu adalah 100% terbeban di bahu kita, sebagai ibu rumahtangga yang menguruskan bab-bab makan minum dan sebagainye...

Hubby kita pernah beberapa kali suarakan berkenaan perkara ini.Segala unsur-unsur negatif yang ada pada makanan harian yg kita masak...beliau pernah bercerita mengenai kawannye yang terus tak makan ayam bila melihat segumpal benda asing terhasil selepas ayam tersebut melalui proses 'ozone treatment'

Dia suruh kita find out mengenai alat tersebut....yg kita ni buat tak tau aje....sebabnye...ayam yang kita bawa balik dari tesco tu elok aje bila di cuci bersih....tak nampak pun benda/unsur asing keluar dari ayam tersebut...


Tapi tadi bila Afzan (one of my blog reader) tunjukkan pada kita apa yang terhasil setelah ayam tersebut di ozonekan...huhu....baru kita percaya...memang sangat eeeeeeuuuuuwww!!

Terbayang di mata kita....dah beratus ekor ayam yang aku masak selama ni....ntah dah berapa banyak benda yang meloyakan tekak ini bersarang dalam badan anak-anak aku...:'(


Cara penggunaan alat ini amat mudah....letak ayam dalam bekas kaca besar yang boleh menenggelamkan ayam tersebut dalam air paip biasa....celupkan alat tersebut kedalam air (ayam)...on switch dan biarkan 30 minit...

....dan inilah yang terhasil selepas 30 minit ozone treatment...:(





ayam yang telah melalui proses ozone....kelihatanye lebih segar dan cantik...walaupun, kita masih rasa tak puashati...kita beli seekor lagi ayam...kali ni ayam tersebut kita potong kepada beberapa bahagian....nak tengok hasilnye...dan kita lakukan proses yang sama....

selepas 15 minit ayam berpotong melalui proses ozone....hasilnye memang tersangat meloyakan tekak kita...





...selepas 30 minit proses tersebut kita datang balik utk lihat banyak mana benda yang meloyakan itu terhasil....memang nak termuntah dibuatnye....bibik kata..."rupa telur katak benda ni ye bu"....huhu....

selain rupanya yang meloyakan...baunye juga meloyakan...huhu....apalah yang depa suntik ke ayam tu hingga camtu jadinye....tujuan pengusaha adalah untuk percepatkan proses pembesaran ayam supaya mereka dapat jual dalam masa yang singkat...yang jadi mangsa adalah kita...pengguna...



....mulai hari ini kita akan cuba sedaya upaya utk tidak menyumbatkan perut anak-anak kita dengan benda asing seperti ini...mana yang dah lepas tu memang tak boleh nak buat apa...since dah tau ni...kita akan pastikan ayam di bersihkan (ozone) terlebih dahulu sebelum di simpan atau di masak...

di sini kita ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Afzan yang perkenalkan alat ini kepada kita...anda telah melakukan suatu kebaikan pada kita dan seterusnye kita pula boleh berkongsi kebaikan ini kepada kalian di luar sana....:')



foto atas: gumpalan asing ini lebih banyak terhasil jika ayam di potong kepada beberapa bahagian...kita cuba bakar gumpalan ini....anda ingin tahu apa hasilnye???

hasilnye...benda ini tidak terbakar langsung....ia hanya berubah warna...kesimpulannya....gumpalan ini akan tetap kekal dalam badan kita jika ia tidak ikut keluar dengan uhu uhu melalui uhu uhu....:)

itu sebab orang sekarang banyak penyakit banding tok nenek kita dulu....tok kita dulu jika nak makan ayam gi tangkap kat reban ayam (bela sendiri)...ayam yang takda cucuk cucuk punya...suci bersih....kita la ni main tangkap muat aje...nak senang kerja (termasuklah kita)....hehe...tapi dengan adanye alatan canggih seperti BioZone ni...sekurangnye ia mampu membantu mengurangkan kemudharatan yang berlaku pada tubuh badan kita...
Insyaallah....



lain kali kita nak cuba alatan ozone ini dengan daging, makanan laut, sayuran dan buahan...dan kita akan share dengan anda hasilnye....ok...

So readers, what do you think ?
Imagine ayam yang kitani makan selama ani, sudah berapa banyak lemak putih atu dalam badan kitani :( 
It won't burn off. Scary kan.

Untuk dapatkan Biozone Food Purifier ani, do WA me 8657272.