Friday, 13 November 2015

Biozone Food Purifier Promotion will end soon.

Assalamualaikum Readers,
Lama nda update my blog kan. Last was masa Recognition Night at Empire Hotel dated 10th October 2015.

Anyhow just to remind about "Biozone Food Purifier" yang kan habis tempoh promotionnya that is hujung bulan ani 30hb Nov 2015. 
Apa tunggu lagi grab tia cos the price really termurah and terendah. Sesuai untuk penjagaan kesihatan kitani sekeluarga.

To those yang alum tau apa sebenarnya kebaikkan "Biozone Food Purifier ani, read on below.
(Actually received this from e mail someone send it to me and i find it really well said info.)


Ayam organik or ayam kampong ok tak?
Salam,
Selama hari ni, inilah yang kita sumbat ke dalam perut anak-anak kita. 

Ayam merupakan lauk utama dlm rumah kita dan hampir setiap hari kita masak hidangan berasaskan ayam.Paling simple ayam goreng.Bila beli ayam dari kedai atau supermarket kita hanya cuci biasa sahaja,belah beberapa biji asam limau, bilas bersih dan terus masak atau simpan dalam peti sejuk.Selama hari ni kita tak pernah nak ambil tahu mengenai benda-benda yang tak nampak dalam badan ayam tersebut.Yelah, kita bukannye jenis yang nak kaji dalam-dalam.Bila dah masak nampak elok aje.Yang utama hidangan kita tu nampak sedap dan menyelerakan...

Budak-budak lagilah tak angkat tau, depa peduli apa...janji sedap dan perut kenyang...maka tanggungjawab itu adalah 100% terbeban di bahu kita, sebagai ibu rumahtangga yang menguruskan bab-bab makan minum dan sebagainye...

Hubby kita pernah beberapa kali suarakan berkenaan perkara ini.Segala unsur-unsur negatif yang ada pada makanan harian yg kita masak...beliau pernah bercerita mengenai kawannye yang terus tak makan ayam bila melihat segumpal benda asing terhasil selepas ayam tersebut melalui proses 'ozone treatment'

Dia suruh kita find out mengenai alat tersebut....yg kita ni buat tak tau aje....sebabnye...ayam yang kita bawa balik dari tesco tu elok aje bila di cuci bersih....tak nampak pun benda/unsur asing keluar dari ayam tersebut...


Tapi tadi bila Afzan (one of my blog reader) tunjukkan pada kita apa yang terhasil setelah ayam tersebut di ozonekan...huhu....baru kita percaya...memang sangat eeeeeeuuuuuwww!!

Terbayang di mata kita....dah beratus ekor ayam yang aku masak selama ni....ntah dah berapa banyak benda yang meloyakan tekak ini bersarang dalam badan anak-anak aku...:'(


Cara penggunaan alat ini amat mudah....letak ayam dalam bekas kaca besar yang boleh menenggelamkan ayam tersebut dalam air paip biasa....celupkan alat tersebut kedalam air (ayam)...on switch dan biarkan 30 minit...

....dan inilah yang terhasil selepas 30 minit ozone treatment...:(





ayam yang telah melalui proses ozone....kelihatanye lebih segar dan cantik...walaupun, kita masih rasa tak puashati...kita beli seekor lagi ayam...kali ni ayam tersebut kita potong kepada beberapa bahagian....nak tengok hasilnye...dan kita lakukan proses yang sama....

selepas 15 minit ayam berpotong melalui proses ozone....hasilnye memang tersangat meloyakan tekak kita...





...selepas 30 minit proses tersebut kita datang balik utk lihat banyak mana benda yang meloyakan itu terhasil....memang nak termuntah dibuatnye....bibik kata..."rupa telur katak benda ni ye bu"....huhu....

selain rupanya yang meloyakan...baunye juga meloyakan...huhu....apalah yang depa suntik ke ayam tu hingga camtu jadinye....tujuan pengusaha adalah untuk percepatkan proses pembesaran ayam supaya mereka dapat jual dalam masa yang singkat...yang jadi mangsa adalah kita...pengguna...



....mulai hari ini kita akan cuba sedaya upaya utk tidak menyumbatkan perut anak-anak kita dengan benda asing seperti ini...mana yang dah lepas tu memang tak boleh nak buat apa...since dah tau ni...kita akan pastikan ayam di bersihkan (ozone) terlebih dahulu sebelum di simpan atau di masak...

di sini kita ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Afzan yang perkenalkan alat ini kepada kita...anda telah melakukan suatu kebaikan pada kita dan seterusnye kita pula boleh berkongsi kebaikan ini kepada kalian di luar sana....:')



foto atas: gumpalan asing ini lebih banyak terhasil jika ayam di potong kepada beberapa bahagian...kita cuba bakar gumpalan ini....anda ingin tahu apa hasilnye???

hasilnye...benda ini tidak terbakar langsung....ia hanya berubah warna...kesimpulannya....gumpalan ini akan tetap kekal dalam badan kita jika ia tidak ikut keluar dengan uhu uhu melalui uhu uhu....:)

itu sebab orang sekarang banyak penyakit banding tok nenek kita dulu....tok kita dulu jika nak makan ayam gi tangkap kat reban ayam (bela sendiri)...ayam yang takda cucuk cucuk punya...suci bersih....kita la ni main tangkap muat aje...nak senang kerja (termasuklah kita)....hehe...tapi dengan adanye alatan canggih seperti BioZone ni...sekurangnye ia mampu membantu mengurangkan kemudharatan yang berlaku pada tubuh badan kita...
Insyaallah....



lain kali kita nak cuba alatan ozone ini dengan daging, makanan laut, sayuran dan buahan...dan kita akan share dengan anda hasilnye....ok...

So readers, what do you think ?
Imagine ayam yang kitani makan selama ani, sudah berapa banyak lemak putih atu dalam badan kitani :( 
It won't burn off. Scary kan.

Untuk dapatkan Biozone Food Purifier ani, do WA me 8657272.

No comments:

Post a Comment